De Goede Ideeën Fabriek maakt van een goed idee een winstgevend product.

Iedereen heeft wel eens een geniaal idee. Een idee voor een fantastisch product waar de hele wereld op zit te wachten. Een product waarvan je je afvraagt waarom het nog niet bestaat. Waar we eigenlijk niet zonder kunnen.

De vraag is alleen: hoe maak je van zo'n geniaal idee een verkoopbaar product. Dat is een lastige vraag. Zo lastig dat de meeste ideeën roemloos ergens in een la verdwijnen. En dat is zonde.

De Goede Ideeën Fabriek wil iets doen met die goede ideeën. De Goede Ideeen Fabriek pakt die ideeën op en maakt er op een efficiënte manier winstgevende activiteiten van.


Wat is een goed idee?

Helaas is niet elk ‘goed’ idee ook goed uitvoerbaar. De Goede Ideeën Fabriek kijkt daarom heel kritisch naar product-ideeën. De voornaamste vraag is altijd: is er een markt voor? Pas nadat deze en andere essentiële vragen positief zijn beantwoord gaat de G.I.F. met een idee aan de slag.


Van idee naar product

De G.I.F. benadert elk product-idee als een project en roept daar een speciaal projectteam voor in het leven.

Door concept-producten als projecten te behandelen, genereren we een hoger rendement dan wanneer je voor elke activiteit een zelfstandig bedrijf opzet.

Bovendien voorkomen we zo dat alle beschikbare tijd en middelen aangewend worden voor slechts één product, het grote risico van traditionele start-ups.

Een ander voordeel is dat een project dat niet uit de verf komt al in een vroeg stadium wordt stop gezet. Wij staren ons niet blind op dat ene idee, maar maken liever mankracht, tijd en middelen vrij voor een nieuw idee, dat wel toekomst heeft.


Werkwijze

Bij elk project doen we meer kennis en ervaring op die we weer inzetten bij volgende projecten. Zo wordt ons kwaliteitssysteem voortdurend naar een hoger niveau getild. Administratieve en andere ondersteunende functies worden gedeeld.

In tegenstelling tot de klassieke Incubator, verschaft de Goede Ideeën Fabriek geen huisvesting en ondersteuning aan individuele ondernemers. Ideeën worden uitsluitend uitgewerkt door eigen projectteams.


Ingrediënten die de G.I.F. biedt: